Otomotiv Endüstrisinde XRF

12 Tem 2019

 

2022 Yılı itibariyle 27 milyon doları aşması beklenen otomotiv kaplama endüstrisi, teknolojik gelişmelerle birlikte büyümeye devam ediyor. İçerisinde Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerde, kaplama sektörü ciddi oranda talep doğurmakta. Otomotiv endüstrisinde XRF cihazların kullanım zorunluluğu ise teknolojik gelişmelerle paralellik gösteriyor.

Otomotiv sektörü, çevresel regülasyonlar ve üretim maliyetlerini kısmak maksadıyla fosfat bazlı kaplama yöntemlerini geride bırakarak zirkonyum / titanyum yapısına geçti. Otomotiv endüstrisinin bu yöne kayması sonucunda; enerji / su kullanımı azalmakta ve çok sıkı yasalarla düzenlenmekte olan fosfat atıklarından kurtulunmakta. Otomotiv endüstrisinde XRF cihazlarının kullanımı ise başta zirkonyum'un kalınlık ölçümü ile başlar.

XRF ile Zirkonyum Kalınlık Ölçümü

Oluşabilecek muhtemel korozyonların önlenmesi için zirkonyum katmanının kalınlık ölçümü çok önemli rol oynar. XRF Teknolojisi ile gerekli testleri yapılmış katmanın üzerine boya ve kaplama uygulamaları kusursuz bir şekilde gerçekleştirilebilir. Hitachi tarafından üretilen X-MET8000 serisi sayesinde, ASTM D7639 adı verilen bu tahribatsız muayene yöntemini rahatlıkla uygulayabileceksiniz.

X-MET8000 Serisi Analiz Cihazları; dayanıklı ve taşınabilir kasaları, batarya ömürleri, kullanıcı dostu yazılımları ve daha birçok özellikleri sayesinde, otomotiv endüstrisinde XRF cihazlarının yaygınlaşmasına ön ayak olmakta. Hitachi markasının X-MET serisi dahil birçok analiz cihazına, Troy-Met Kalite Kontrol Sistemleri'nden ulaşabilir ve ürünler ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

 

İlgili Ürünler