Proceq GP8100: Yapıların Güvenliği İçin Yenilikçi Bir Yöntem

02 Mar 2023

Gelişen teknolojiyle birlikte kurulu çevrenin akıllı denetiminde büyük gelişmeler yaşanmaktadır. İnşa edilmiş dünyayı yazılım, sensörler ve verilerle koruma misyonuyla ilerlediğimiz süreçte yapıların sürdürülebildiği ve varlık sahiplerinin güvenliği için yapılan bakımlarda güvenilir verilerin sunulması için güçlü yazılımlar ve taşınabilir sensörlerin birleştiği cihazlarla sıkça karşılamaktayız. Bu noktada, Proceq GP8100 gibi yenilikçi cihazlar, yapıların dayanıklılığına yönelik olarak kullanılmaktadır.

Proceq GP8100, yapıların dayanıklılığına yönelik olarak geliştirilmiş bir cihazdır. Bu cihaz, çevresel etkilere karşı dayanıklılık testlerinin yapılmasına olanak sağlar. Yüzeyden 80 cm derinliğe kadar olan çelik donatıların, paspayı kalınlığının, art germe kablolarının, boruların ve yapıdaki kusurların tespiti için idealdir. Özellikle köprü ve bina tabanlarındaki geniş beton alanlarda, delme, kesme ve karot alma sırasında yapıdaki elemanların korunmasında ve yapısal denetim uygulamalarında kullanım için uygundur.

Proceq GP8100 cihazını özel kılan özelliği ise cihazda kullanılan SFCW (Step Forward Continious Wave) radar teknolojisidir. Bu özellik, cihazın çeşitli frekans aralıklarında (400-4000 MHz) çalışmasına olanak sağlayarak, farklı derinliklerde ve farklı büyüklüklerdeki hataların tespitini mümkün kılar.

Proceq GP8100, taşınması kolay kompakt bir cihaz olmasının yanında kullanımı da oldukça kolaydır; cihazın ölçüm çubukları, test edilecek yüzeylere kolayca yerleştirilebilir. Özel uygulaması (App) ile Ipad üzerinden basit kullanım menüleri operatöre hızlı ve kolay uygulama yapabilme fırsatı tanır. 2D, 3D ve arttırılmış gerçeklik görüntü seçenekleri, ses ve fotoğraf kayıt özellikleri mevcuttur. Cihazın ölçüm sonuçlarını, Proceq tarafından özel olarak geliştirilmiş; şifreli bir Cloud sistemi olan, Workspace sistemi ile veri arşivleme ve raporlama, verilerin çoklu kullanıcıyla internet üzerinden anında paylaşımı, farklı rapor formatlarında raporlama gibi pek çok özelliği kullanıcısına sunar. 

Herkes için güvenli ve sürdürülebilir varlıklar ve altyapı dünyasına katkıda bulunan; yapı güvenliği için yenilikçi bir çözüm sunan Proceq GP81000 cihazı hakkında detaylı bilgi için Troy-Met Kalite Kontrol Sistemlerinin uzman mühendis ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

 

İlgili Ürünler