Beton Zeminlerin Dayanıklılığı için Proceq Schmidt OS-120 ile Tanışın

10 Nis 2023

Beton, inşaat sektöründe yaygın şekilde kullanılan ve yapının sağlamlığı, güvenilirliği açısından kritik öneme sahip olan bir yapı malzemesidir. Beton muayenesi yapılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör ise beton dayanımıdır. Beton dayanımı kısaca; betonun belirli bir yük altında ne kadar dayanıklı olduğunu ifade eder. Böylece, beton dayanımının ölçülmesi bize yapıların dayanıklılığı ve güvenilirliği açısından son derece önemli bilgiler sunar.

Proceq Schmidt OS-120, beton yüzeyine uygulanan darbenin kuvvetini ölçerek beton dayanımı hakkında tahminler sunan bir beton muayene cihazıdır. Proceq Schmidt OS-120 ayrıca köprüler, barajlar, tüneller ve diğer büyük yapıların kalitesini değerlendirmek için de kullanılabilmektedir. Proceq Schmidt OS-120; test edilen yapıya herhangi bir zarar vermeden güvenli bir şekilde doğru tahminler sunmasıyla, ergonomik olup kolay taşınabilmesiyle ölçümlerde kullanımı oldukça kolaylaştırıyor. Bunlara ek olarak, hızlı geri dönüşleri sayesinde beton yapıların kalitesi ve güvenilirliği hakkında edilen sonuçları hızlı bir değerlendirme imkânı sunup, zaman ve para tasarrufu sağlamaktadır. 

Proceq Schmidt OS-120, ayrıca düşük yoğunluklu beton, cipsiyum levhalar, yeni dökülmüş beton, tuğlaların arasındaki harçlar gibi yumuşak malzemelerin ölçümleri için de kullanılabilmektedir.

İnşaat sektöründe sıkça kullanılan betonun kalitesinin değerlendirilmesi için beton dayanımı ölçümü oldukça önemli bir göstergedir. Bu nedenle, yapıların tasarımı, inşası ve kullanım süreci için oldukça önemli olan beton dayanımının etkili ölçümünde kullanılabilen Proceq Schmidt OS-120 gibi cihazlar hakkında detaylı bilgi için Troy-Met Kalite Kontrol Sistemleri’nin uzman mühendis ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

 

İlgili Ürünler